SAVE VTR 100/B

 • Högenergieffektiv roterande värmeväxlare med EC-fläktar
 • Behovsstyrd reglering med inbyggd fuktsensor
 • Fuktöverföringsfunktion för minimering av kondensation i tilluften vintertid
 • Olika kontrollpanelsalternativ att välja mellan
 • Lättåtkomligt anslutningskort för enkel anslutning av tillbehör
 • Modbus-kommunikation RS-485 som standard
 • Euroventcertifierat
311397
0 st

SAVE VTR 100/B

Fördelar:

 • Högenergieffektiv roterande värmeväxlare med EC-fläktar
 • Behovsstyrd reglering med inbyggd fuktsensor
 • Fuktöverföringsfunktion för minimering av kondensation i tilluften vintertid
 • Olika kontrollpanelsalternativ att välja mellan
 • Lättåtkomligt anslutningskort för enkel anslutning av tillbehör
 • Modbus-kommunikation RS-485 som standard
 • Euroventcertifierat

 

För att beräkningen under Prestanda-fliken nedan ska bli rätt måste rätt filter-kit väljas under rullisten där det står Varianter.

Aggregatet levereras alltid med 153715 PF STD kit (F7/ePM1 60% tilluft och M5/ePM10 50% frånluft).

Andra filteralternativ beställs som tillbehör.

 

Filter-kit:

153715 PF* STD kit (F7/ePM1 60% tilluft och M5/ePM10 50% frånluft)

153716 PF* OPT kit 1 (tillbehör) (F8/ePM1 70% tilluft och M5/ePM10 50% frånluft)

153717 BF* OPT kit 2 (tillbehör) (F7/ePM1 60% tilluft och M5/ePM10 50% frånluft)

* PF = Planfilter BF = Påsfilter

 

Kontrollpanel:

Vid beställning måste något av kontrollpanelsalternativen väljas och det alternativ man valt beställs som tillbehör.

6 meter kabel för kontrollpanelen ingår i enheten.

 • SAVE LIGHT - kontrollpanel för grundläggande funktioner som luftflödesreglering, allmänt larm och filterbytesindikering.
 • SAVE TOUCH - kontrollpanel med pekskärm och full tillgång till alla funktioner och inställningar. Hemskärmen visar information som luftflöde, temperatur, luftkvalitet och aktiva funktioner. Du kan välja mellan MANUAL- och AUTO-läge eller välja önskade inställningar från de förkonfigurerade användarlägena och mycket mer.
 • SAVE CONNECT – Styrlösning för ditt inomhusklimat via Systemairs mobilapplikation och Internet Access Module för uppkoppling till husets wifi-nätverk ger trådlös styrning av SAVE-enheten. Den mobila applikationen speglar funktionaliteten på SAVE TOUCH-kontrollpanelen och låter dig komma åt alla kontrollfunktioner på din smartphone, surfplatta eller dator.

 

Eftervärmare:

Aggregatet levereras utan inbyggd eftervärmare. Elektrisk eftervärmare för installation inuti aggregatet finns som tillbehör. För kanalanslutning finns både el- och vatteneftervärmare som tillbehör.

 

SAVE VTR 100/B är ett toppanslutet FTX-aggregat anpassat för ventilation av mindre hus och lägenheter med en yta på upp till 100 m². Finns i både vänster- och högerutförande. Aggregatet kan installeras i ett köksskåp eller mellan skåp och sedan täckas med en måttanpassad vitlackerad täckplåt som finns som tillbehör. Eftersom aggregatet inte har någon elektrisk eftervärmare som standard kan aggregatet monteras både vertikalt och horisontellt. Med elektrisk värmare får aggregatet bara monteras vertikalt med kanalanslutningar för uteluft, tilluft, frånluft, avluft uppåt och anslutning för spiskåpa nedåt.

Spiskåpa kan monteras under aggregatet och anslutas till en separat anslutning med by-pass-spjäll i botten på aggregatet. Luften från kåpan leds då direkt till frånluftsfläkten utan att passera genom aggregatets värmeväxlare. Systemair erbjuder flera passande spiskåpor som tillbehör till SAVE VTR 150/B för enkel anslutning och styrning.

SAVE VTR 100/B har hölje i dubbelplåtskonstruktion med mellanliggande isolering. Enheten är utrustad med en högeffektiv roterande värmeväxlare med variabel hastighet och en fuktöverföringsfunktion som reglerar rotorns rotationshastighet. Energieffektiva fläktar med EC-motorer samt lågtrycksfilter minskar energianvändningen och säkerställer lågt SFP-värde (Specific Fan Power) och låg ljudnivå. Den inbyggda fuktgivaren i frånluft kan användas för behovsstyrd fuktreglering.

Externt anslutningskort möjliggör enkel inkoppling och installation av externa sensorer samt externa värmare/kylare och andra tillbehör.

 

Obs! Grundventilation genom spiskåpan är inte möjlig

311397
0 st

Datablad

Filterklass:
ePM10 50%
Spänning Volt:
230
Fas:
1
Anslutning mm:
125
Färg:
Galv
Vikt (kg):
39
Effekt (W):
70
Kapslingsklass (IP):
22
Luftflöde l/s Max:
42
Luftflöde l/s vid 100 Pa:
42
Frekvens (Hz):
50
ARG
AGG

Särskilda referenser