Guardio Safety´s utrustning är baserad på modern vetenskap och den senaste forskningen. Den är framtagen i tätt samarbete med ämnesexperter och slutanvändare från våra kunders branscher. Vi använder oss av komponenter och lösningar från de ledande aktörerna inom respektive område.

Guardio safety grundades efter insikten att utvecklingen inom personligt skydd är åsidosatt. Innovationer som bevisat ökar säkerheten, välbefinnande och användarvänlighet hos konsumentprodukter, har varit långsamma att anammas inom utrustning för industri.

Vår verksamhet består av en samling experter och eldsjälar med en gemensam ambition att genom innovation föra personlig skyddsutrustning in i framtiden. Vår organisation och ägargrupp består av personer med en bred erfarenhet inom bland annat industri-och konsumentprodukter, telecom, teknologi så väl som personlig skyddsutrustning.

Vår utrustning är baserad på modern vetenskap och den senaste forskningen. Den är framtagen i tätt samarbete med ämnesexperter och slutanvändare från våra kunders branscher. Vi använder oss av komponenter och lösningar från de ledande aktörerna inom respektive område.

På så sätt levererar vi säkra och effektiva skyddsprodukter som gör skillnad.

  • Ökat skydd för hjärnan. MIPS Brain Protection System, är ett lågt friktionsskikt utformad för att reducera rotationskrafter som överförs till hjärnan vid islag.
  • Teknologin är baserat på många studier av den mänskliga hjärnans biomekaniska egenskaper, efterliknar MIPS hjärnans eget skyddssystem.
  • Läs mer om MIPS här
technology_photo1.jpg
  • En digital dimension av säkerhet. twICEme är ett snabbt, pålitligt och användarvänligt verktyg för åtkomst till viktig information i en nödsituation.
  • En digital NFC-enhet i hjälmen låter användaren ladda upp sin personliga och vitala information. Det kan enkelt och effektivt läsas av med en smartphone.
  • Läs mer om twICEme här
technology_photo2.jpg

Guardio ARMET nominerad till årets produktnyhet! - 15/7 2020:

Guardio kan idag ödmjukt och stolt meddela att vi idag nominerats till priset Nordbyggs guldmedalj för årets produktnyhet i Sverige. Detta är ett bra bevis på att våra kunder förstår och uppskattar den innovativa lösningen vi har kunnat presentera med det fantastiska teamet på MIPS AB.
Den vinnande produkten tillkännages den 7 oktober 2020.