SAVE VTC 300 R

 • Högeffektiv motströmsvärmeväxlare med EC-fläktar
 • Behovsstyrd reglering med inbyggd fuktsensor
 • Automatisk avfrostning
 • Olika kontrollpanelsalternativ att välja mellan
 • Lättåtkomligt anslutningskort för enkel anslutning av tillbehör
 • Modbus-kommunikation RS-485 som standard
 • Passivhus- och Euroventcertifierat
311392
0 st

SAVE VTC 300 R

Fördelar:

 • Högeffektiv motströmsvärmeväxlare med EC-fläktar
 • Behovsstyrd reglering med inbyggd fuktsensor
 • Automatisk avfrostning
 • Olika kontrollpanelsalternativ att välja mellan
 • Lättåtkomligt anslutningskort för enkel anslutning av tillbehör
 • Modbus-kommunikation RS-485 som standard
 • Passivhus- och Euroventcertifierat

För att beräkningen under Prestanda-fliken nedan ska bli rätt måste rätt filter-kit väljas under rullisten där det står Varianter.

Aggregatet levereras alltid med 317699 PF STD kit (F7/ePM1 60% tilluft och M5/ePM10 50% frånluft).

Andra filteralternativ beställs som tillbehör.

Filter-kit:

317699 PF* STD kit (F7/ePM1 60% tilluft och M5/ePM10 50% frånluft)

317700 PF* OPT kit 1 (tillbehör) (F8/ePM1 70% tilluft och M5/ePM10 50% frånluft)

317701 BF* OPT kit 2 (tillbehör) (F7/ePM1 60% tilluft och M5/ePM10 50% frånluft)

 

Kontrollpanel:

Vid beställning måste något av kontrollpanelsalternativen väljas och det alternativ man valt beställs som tillbehör.

Luckan på aggregatet är förberedd för montage av kontrollpanelen i fronten. Om kontrollpanelen ska monteras externt t.ex. på vägg behövs extra kommunikationskabel mellan aggregatet och kontrollpanelen. Kabel på 6, eller 12 meter till kontrollpanelen finns som tillbehör.

SAVE LIGHT - kontrollpanel för grundläggande funktioner som luftflödesreglering, allmänt larm och filterbytesindikering.

SAVE TOUCH - kontrollpanel med pekskärm och full tillgång till alla funktioner och inställningar. Hemskärmen visar information som luftflöde, temperatur, luftkvalitet och aktiva funktioner. Du kan välja mellan MANUAL- och AUTO-läge eller välja önskade inställningar från de förkonfigurerade användarlägena och mycket mer.

SAVE CONNECT – Styrlösning för ditt inomhusklimat via Systemairs mobilapplikation och Internet Access Module för uppkoppling till husets wifi-nätverk ger trådlös styrning av SAVE-enheten. Den mobila applikationen speglar funktionaliteten på SAVE TOUCH-kontrollpanelen och låter dig komma åt alla kontrollfunktioner på din smartphone, surfplatta eller dator.

Eftervärmare:

Aggregatet levereras utan inbyggd eftervärmare. Elektrisk eftervärmare för installation inuti aggregatet finns som tillbehör. För kanalanslutning finns både el- och vatteneftervärmare som tillbehör.

SAVE VTC 300 är ett toppanslutet FTX-aggregat anpassat för ventilation av hus och lägenheter med en yta upp till 240 m². Finns i både vänster- och högerutförande.

Enheten ska installeras på vägg och helst i ett förråd eller tvättstuga.

SAVE VTC 300 har hölje i vitlackerad dubbelplåtskonstruktion med mellanliggande isolering. Enheten är utrustad med en högeffektiv motströmsvärmeväxlare. Energieffektiva fläktar med EC-motorer samt lågtrycksfilter minskar energianvändningen och säkerställer lågt SFP-värde (Specific Fan Power) och låg ljudnivå. Den inbyggda fuktigivaren i frånluft kan användas för behovsstyrd fuktreglering.

Enheten har automatisk avfrostningsfunktion med 3 olika lägen att välja mellan beroende på inomhusmiljön och utomhusförhållandena.

I täta hus/passivhus där obalanserat luftflöde inte är tillåtet arbeter enheten ner till en utetemperatur på -5 °C utan förvärmare. När luftflödesobalans tillåts arbetar enheten ner till -15 °C utan förvärmare. Vid utetemperaturer lägre än -15 °C ska förvärmare installeras. Förvärmaren och en CB-förvärmarsats kan beställas som tillbehör.

Externt anslutningskort möjliggör enkel inkoppling och installation av externa sensorer samt externa värmare/kylare och andra tillbehör.

311392
0 st

Datablad

Filterklass:
ePM10 50%
Spänning Volt:
230
Färgkod:
RAL 9010
Fas:
1
Anslutning mm:
160
Färg:
Vit
Vikt (kg):
72
Effekt (W):
170
Kapslingsklass (IP):
22
Luftflöde l/s Max:
116
Luftflöde l/s vid 100 Pa:
101
Frekvens (Hz):
50
ARG
AGG

Särskilda referenser