SAVE VTR 250/B L 500W

 • Högenergieffektiv roterande värmeväxlare med EC-fläktar
 • Behovsstyrd reglering med inbyggd fuktsensor
 • Fuktöverföringsfunktion för minimering av kondensation i tilluften vintertid
 • Olika kontrollpanelsalternativ att välja mellan
 • Lättåtkomligt anslutningskort för enkel anslutning av tillbehör
 • Modbus-kommunikation RS-485 som standard
 • Euroventcertifierat
311283
0 st

SAVE VTR 250/B L 500W

Fördelar:

 • Högenergieffektiv roterande värmeväxlare med EC-fläktar
 • Behovsstyrd reglering med inbyggd fuktsensor
 • Fuktöverföringsfunktion för minimering av kondensation i tilluften vintertid
 • Olika kontrollpanelsalternativ att välja mellan
 • Lättåtkomligt anslutningskort för enkel anslutning av tillbehör
 • Modbus-kommunikation RS-485 som standard
 • Euroventcertifierat

För att beräkningen under Prestanda-fliken nedan ska bli rätt måste rätt filter-kit väljas under rullisten där det står Varianter.

Aggregatet levereras alltid med 145923 BF STD kit (F7/ePM1 60% tilluft and M5/ePM10 55% frånluft).

Andra filteralternativ beställs som tillbehör.

Filter-kit:

145923 BF* STD kit (F7/ePM1 60% tilluft and M5/ePM10 60% frånluft)

145779 BF OPT kit 1 (tillbehör) (F8/ePM1 70% tilluft och M5/ePM10 60% frånluft)

* BF = Påsfilter

Kontrollpanel:

Vid beställning måste något av kontrollpanelsalternativen väljas och det alternativ man valt beställs som tillbehör.

Luckan på aggregatet är förberedd för montage av kontrollpanelen i fronten. Om kontrollpanelen ska monteras externt t.ex. på vägg behövs extra kommunikationskabel mellan aggregatet och kontrollpanelen. Kabel på 6, eller 12 meter till kontrollpanelen finns som tillbehör.

 • SAVE LIGHT - kontrollpanel för grundläggande funktioner som luftflödesreglering, allmänt larm och filterbytesindikering.
 • SAVE TOUCH - kontrollpanel med pekskärm och full tillgång till alla funktioner och inställningar. Hemskärmen visar information som luftflöde, temperatur, luftkvalitet och aktiva funktioner. Du kan välja mellan MANUAL- och AUTO-läge eller välja önskade inställningar från de förkonfigurerade användarlägena och mycket mer.
 • SAVE CONNECT – Styrlösning för ditt inomhusklimat via Systemairs mobilapplikation och Internet Access Module för uppkoppling till husets wifi-nätverk ger trådlös styrning av SAVE-enheten. Den mobila applikationen speglar funktionaliteten på SAVE TOUCH-kontrollpanelen och låter dig komma åt alla kontrollfunktioner på din smartphone, surfplatta eller dator.

Eftervärmare:

Aggregatet levereras med inbyggd elektrisk eftervärmare. Vattenbatteri för montage inuti aggregatet finns som tillbehör och byte från elektrisk värmare till vattenbatteri får göras av installatören. För kanalanslutning finns både el- och vatteneftervärmare som tillbehör.

 

SAVE VTR 250/B är ett toppanslutet FTX-aggregat anpassat för ventilation av hus och lägenheter med en yta på upp till 140 m². Finns i både vänster- och högerutförande. Aggregatet ska installeras på vägg i uppvärmt utrymme.

På aggregatets ovansida finns en speciell kanalanslutning där spiskåpa kan anslutas. Denna anslutning har by-pass-spjäll så luften från kåpan leds då direkt till frånluftsfläkten utan att passera genom aggregatets värmeväxlare. Används inte spiskåpa till aggregatet lockas denna kanalanslutning. Systemair erbjuder flera passande spiskåpor som tillbehör till SAVE VTR 250/B för enkel anslutning och styrning.

SAVE VTR 250/B har hölje i dubbelplåtskonstruktion med mellanliggande isolering. Enheten är utrustad med en högeffektiv roterande värmeväxlare med variabel hastighet och en fuktöverföringsfunktion som reglerar rotorns rotationshastighet. Energieffektiva fläktar med EC-motorer samt lågtrycksfilter minskar energianvändningen och säkerställer lågt SFP-värde (Specific Fan Power) och låg ljudnivå. Den inbyggda fuktgivaren i frånluft kan användas för behovsstyrd fuktreglering.

Externt anslutningskort möjliggör enkel inkoppling och installation av externa sensorer samt externa värmare/kylare och andra tillbehör.

Obs! Grundventilation genom spiskåpan är inte möjlig

311283
0 st

Datablad

Filterklass:
ePM10 60%
Spänning Volt:
230
Färgkod:
RAL 9010
Fas:
1
Anslutning mm:
125
Färg:
Vit
Vikt (kg):
56
Effekt (W):
666
Kapslingsklass (IP):
22
Luftflöde l/s Max:
95
Luftflöde l/s vid 100 Pa:
85
Frekvens (Hz):
50
ARG
AGG

Särskilda referenser