Spaltventil al-dB 800/42 Vit

Ljudreducerande spaltventil avsedd att monteras i fönsterkarmens överstycke. Försedd med steglöst spjäll och filter. 800/42 vit.

  • Ljudreducerande
  • Steglöst spjäll
  • Strängpressad aluminium
  • Filter

Bredd: 806 mm
Djup: 100 mm
Höjd: 30 mm

310798
0 st

Spaltventil al-dB 800/42 vit

INFORMATION:

Ljudreducerande spaltventil framtagen för att möta de allt högre kraven på ljudreduktion.Ventilen har en speciellt utvecklad front som ger en låg lufthastighet och god inblandning av rumsluften. Finns i två längder, 456 mm och 806 mm. Den kortare har även en variant med stormsäkring, utmärkt att använda på vindutsatta ställen. Stormsäkringen förhindrar överventilation vid vindpåverkan. Som tillbehör finns utvändig droppnäsa tillverkad av ABS-plast.

INVÄNDIG DEL:

Den invändiga ventildelen är tillverkad i strängpressad aluminium med gavlar i ABS-plast. Försedd med damm och insektsfilter som standard. Flödet regleras med ett steglöst spjäll som ställs in med ett reglage i fronten. Ventilen kan även beställas med grundflödesspärr som säkrar ett visst grundflöde.

MONTERING:

Vid montering skruvas två fästclips fast i fönsterkarmens överstycke, varpå ventilen trycks fast på dessa. En tätningslist som sitter på baksidan av ventilen tätar mot karmen.För att underlätta borrning eller fräsning för luftkanal finns en borrmall alt hålmall som tillbehör. Denna styr borret och ger rätt avstånd mellan hålen.

RENGÖRING:

För att säkerställa god luftkvalité och bibehållet flöde skall filter rengöras 1-2 gånger per år i mild tvållösning. I övrigt krävs inget regelbundet underhåll. Vid behov är donet enkelt att demontera för rengöring med t ex dammsugare eller en liten borste. Vid demontering lossas skruvarna till fäst clipsen via hålen i spjället. Filtret sitter i fronten, vilken är enkelt demonterbar.

310798
0 st

Datablad

Bredd mm:
806
Djup mm:
100
Färg:
Vit
Egenskap:
Ljuddämpande
Material:
Aluminium
ARG
SAK

Särskilda referenser