• Ny

MiniFTX PRANA 200G Eco Energy

Prana 200G Eco Energy, en modell som öppnar tillgång till smarta funktioner och ger ännu bättre energieffektivitet än Prana 200G Standard. Systemet är utrustat med temperatur- och fuktighetssensorer. Tack vare deras närvaro kan värmeväxlaren övervaka förändringen i luftkvaliteten på lokalen och automatiskt justera systemets prestanda. Styrs med fjärrkontroll eller app.

  • Rekommenderad rumsarea: 60 m²
  • Effekt: 4 - 68 W
  • Tilluft: upp till 108 m³/h
  • Frånluft: upp till 100 m³/h
  • Sensorer för luftparametrar: luftfuktighet, temperatur och atmosfärstryck
314749
0 st

Modellen kombinerar fördelarna med 200G-modellen och PRANA ECO ENERGY-serien. Du får den perfekta kombinationen av energieffektivitet och funktionalitet. Linjen inkluderar lägena AUTO och AUTO+. Med dem fungerar systemet självständigt och kräver ingen manuell kontroll av användaren.

Slå på AUTO-läget så att värmeväxlaren justerar sin prestanda oberoende baserat på data från sensorerna. Det finns också en liknande lösning för natten. I AUTO+-läget arbetar värmeväxlaren enligt samma princip, men maxhastigheten överstiger inte sekunden. Detta säkerställer en låg ljudnivå och en anständig vila. I PRANA ECO ENERGY ventilationssystem slås värmeelementen på automatiskt när tilluftstemperaturen efter återhämtning är under +14°C och stängs av automatiskt vid +20°C.

Om tilluftstemperaturen efter återhämtning är över +30°C är funktionen ”Vinterläge” inte tillgänglig.

Funktioner för bekväm drift av systemet under den kalla årstiden tillhandahålls. De förhindrar isbildning av värmeväxlaren vid temperaturer under + 5 ° C för att underlätta användningen av rekuperatorn oavsett årstid. Systemets möjligheter kan utökas med hjälp av tillbehör.

Filter rengör tilluften från damm. Vindskydd förhindrar att systemet blåser och rekommenderas vid installation av plattvärmeväxlaren på en höjd av 5 våningar och uppåt.

Genom att måla locket kan du anpassa ventilationssystemet till rummets interiör.

Värmeväxlaren monteras överst på väggen som gränsar till utsidan. Med hjälp av diamantborrmetoden borras ett hål utåt, i vilket arbetsmodulen installeras med hjälp av monteringsskum eller annan tätning. Endast ventilationsgallret förblir synligt: ​​det ena – inne i rummet, det andra – på fasaden.

För att säkerställa normal drift av ventilationssystemet är det nödvändigt att det korta röret (utanför) sticker ut utanför vägggränserna med ett avstånd på minst 5 mm till luftkollektorn. 

 

 
314749
0 st

Datablad

Anslutning typ:
Cirkulär
Anslutning mm:
200
Färg:
Vit
Frekvens (Hz):
50
ARG
AGG

Särskilda referenser